Woordzoeker in Beweging

4.8
(12)

Woordzoekers.. de kinderen vinden het geweldig! Ik zet het dan ook geregeld in tijdens de spellingslessen! Vandaag beschrijf ik een actievere variant: woordzoeker in beweging.

Het idee van een woordzoeker is duidelijk: de kinderen zoeken de woorden en schrijven deze vervolgens op de achterkant van het blad. Aangezien de kinderen de woorden kunnen overschrijven, vind ik het vooral geschikt voor weet-woorden en minder geschikt voor regelwoorden.

Bij Woordzoeker in Beweging zijn de schrijfregels op de achterkant genummerd. De kinderen moeten de woorden uit de woordzoeker achter het juiste getal schrijven. De getallen staan uiteraard niet in de woordzoeker. De kinderen zullen moeten rondlopen om erachter te komen welk woord bij welk nummer hoort.

𝗪𝗔𝗔𝗥 𝗩𝗜𝗡𝗗 𝗝𝗘 𝗪𝗢𝗢𝗥𝗗𝗭𝗢𝗘𝗞𝗘𝗥𝗦?

Op de website van basisonderwijs.online kun je heel eenvoudig een woordzoeker maken van alle denkbare categorieën van spelling (voor alle groepen). Je kunt filteren op categorie per groep, klik onderaan op ‘woordzoeker’ en de website doet de rest. Zo simpel is het!

Nog een tip: Je kunt de pagina in zijn geheel printen, maar dan krijg je nog wat extra afbeeldingen op het blad. Ikzelf maak altijd even een print-screen en snijd dit uit in Paint zodat ik alleen de woordzoeker overhoud.

Credits: ik zag dit idee voorbijkomen bij Bewegend leren PO die zich op haar beurt weer heeft laten inspireren door InstaJuffie.

𝗩𝗲𝗲𝗹 𝗽𝗹𝗲𝘇𝗶𝗲𝗿 𝗺𝗲𝘁 𝘀𝗽𝗲𝗹𝗲𝗻!

..𝒐𝒇 𝒘𝒂𝒔 𝒉𝒆𝒕 𝒏𝒐𝒖 𝒍𝒆𝒓𝒆𝒏?

Hoe groot is de kans dat je dit in de praktijk gaat gebruiken?

Klik op een ster om je stem uit te brengen

Gemiddelde 4.8 / 5. Aantal stemmen: 12

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

Wat fijn dat er een behoorlijke kans is dat je dit idee gaat gebruiken!

Vind je het misschien ook leuk om mij te volgen op mijn socials?! Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten! 😀

Jammer dat je het idee waarschijnlijk niet gaat gebruiken

Hopelijk vind je een ander idee die je wel kunt gebruiken!

Heb je een (verbeter)suggestie voor me om dit idee te verbeteren?

Laat een reactie achter

Winkelwagen
[]