Vaste en groeimindset (tekenopdracht)

4.7
(3)

Een leuke manier om aandacht te besteden aan een groeimindset en vaste mindset (growth en fixed mindset), is doormiddel van deze tekenopdracht.

Eerst even, wat is dat ook alweer: vaste en groeimindset?

Groeimindset wil zeggen dat je denkt in mogelijkheden. Iemand met en groeimindset gelooft dat kwaliteiten, intelligentie en persoonlijkheid niet vast staan. Bijvoorbeeld: ik heb nog nooit een instrument gespeeld, maar ik denk dat ik er wel beter in kan worden door te oefenen. Met een fixed mindset denk je meer in onmogelijkheden. Het wordt voornamelijk bepaald door je overtuigingen. Bijvoorbeeld: ik ben slecht in rekenen, dus ik zal deze som wel niet kunnen oplossen.

Vanzelfsprekend krijg je met een groeimindset veel meer voor elkaar dan met een vaste mindset. Als je gelooft in jezelf en gelooft dat je kennis en vaardigheden kunt verbeteren door te oefenen, zul je ook daadwerkelijk verder komen dan wanneer je vooraf al denkt dat je er niet toe in staat bent (self fulfilling prophecy).

𝗢𝗣𝗗𝗥𝗔𝗖𝗛𝗧

Tijdens deze tekenopdracht gaan de kinderen een dier naar keuze natekenen in verschillende pogingen. Na iedere schets vragen ze aan een klasgenootje een tip waarmee ze een volgende schets proberen nog beter te maken. Zo worden de tekeningen steeds beter en leren de kinderen feedback te geven en ontvangen.

𝗕𝗥𝗢𝗡/𝗖𝗥𝗘𝗗𝗜𝗧𝗦

Het idee heb ik niet zelf bedacht. Ik kwam het jaren geleden tegen op YouTube. In het videofragment legt een leerkracht aan de kinderen uit dat een jongetje genaamd Austin, een vlinder heeft nagetekend. Zijn eerste resultaat was erg simpel. Het was een vlinder, maar het leek weinig op het origineel. Nadat hij feedback van klasgenootjes had ontvangen, leek de vlinder veel meer op het origineel.

Omdat het videofragment Engels is, heb ik een simpele presentatie gemaakt van de verschillende tekeningen en heb ik zelf het verhaal erbij verteld.

𝗟𝗜𝗡𝗞 + 𝗗𝗢𝗪𝗡𝗟𝗢𝗔𝗗

Je vindt de link naar het videofragment hier. Download de presentatie hier.

Hoe groot is de kans dat je dit in de praktijk gaat gebruiken?

Klik op een ster om je stem uit te brengen

Gemiddelde 4.7 / 5. Aantal stemmen: 3

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

Wat fijn dat er een behoorlijke kans is dat je dit idee gaat gebruiken!

Vind je het misschien ook leuk om mij te volgen op mijn socials?! Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten! 😀

Jammer dat je het idee waarschijnlijk niet gaat gebruiken

Hopelijk vind je een ander idee die je wel kunt gebruiken!

Heb je een (verbeter)suggestie voor me om dit idee te verbeteren?

Winkelwagen
[]