Uno

5
(1)

Uno, wie kent het niet? Bij dit spelletje proberen de spelers om als eerste hun handkaarten uit te spelen. Het heeft eenvoudige spelregels en een potje duurt niet langer dan 10 minuutjes. En het goede nieuws? Je kunt het spelletje ook heel goed inzetten voor het oefenen van de tafels of kleine plussommen!

Er vindt maar één aanvulling plaats op de spelregels: iedere keer dat je een kaart afgelegd, moet je een som maken met het getal van de kaart die je uitspeelt en de kaart die al open op tafel ligt. Heb je het goed, dan is de volgende speler aan de beurt. Heb je het fout, dan moet je de kaart terugpakken.

That’s it!

IDEE UIT EEN BOEK

Ik kwam het idee tegen in het boek ‘Speel het eens anders!’ van @bjornrondags & Britt Salaets. In het boek worden ideeën aandragen voor het oefenen van leerdoelen door middel van spelletjes die vrijwel iedereen thuis/op school heeft liggen (Jenga, Yahtzee, Rummikub, etc). Niet alleen cognitieve doelen komen aan bod, ook doelen gericht op motoriek en sociaal emotionele ontwikkeling.
Een mooie toevoeging aan mijn collectie van boeken over spelend leren dus! 🙂

Hoe groot is de kans dat je dit in de praktijk gaat gebruiken?

Klik op een ster om je stem uit te brengen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

Wat fijn dat er een behoorlijke kans is dat je dit idee gaat gebruiken!

Vind je het misschien ook leuk om mij te volgen op mijn socials?! Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten! 😀

Jammer dat je het idee waarschijnlijk niet gaat gebruiken

Hopelijk vind je een ander idee die je wel kunt gebruiken!

Heb je een (verbeter)suggestie voor me om dit idee te verbeteren?

Laat een reactie achter

Winkelwagen
[]