Teken elkaar

0
(0)

Teken elkaar is een hilarische activiteit waarbij de kinderen telkens een klein stukje van het gezicht van een andere klasgenoot verder tekenen.

𝗛𝗢𝗘 𝗪𝗘𝗥𝗞𝗧 𝗛𝗘𝗧

De kinderen maken twee kringen: een binnen- en een buitenkring. Iedere leerling heeft een tekenpapiertje + een potlood en schrijven hun naam op het blad. De leerkracht geeft een kleine tekenopdracht die ze in 30 seconden moeten uitvoeren. Bijvoorbeeld: ‘Teken de contour van het hoofd’, ‘Teken de ogen’ of ‘Teken de haren’, etc.

De kinderen uit de binnenkring tekenen de kinderen van de buitenkring en andersom. De binnen- en buitenkring wisselen dus hun tekenpapier uit. Na 30 seconden krijgen ze hun eigen blad weer terug.

Daarna draait de buitenkring één plekje door naar rechts. Nu krijgen alle leerlingen een nieuwe tekenopdracht. Zo gaat het een aantal rondes door.

In mijn klas kwamen er echt super grappige resultaten uit en werd er onwijs veel gelachen. Dus: dikke aanrader voor de eerste week!

Hoe groot is de kans dat je dit in de praktijk gaat gebruiken?

Klik op een ster om je stem uit te brengen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

Wat fijn dat er een behoorlijke kans is dat je dit idee gaat gebruiken!

Vind je het misschien ook leuk om mij te volgen op mijn socials?! Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten! 😀

Jammer dat je het idee waarschijnlijk niet gaat gebruiken

Hopelijk vind je een ander idee die je wel kunt gebruiken!

Heb je een (verbeter)suggestie voor me om dit idee te verbeteren?

Laat een reactie achter

Winkelwagen
[]