Programmeren met bloktaal

0
(0)

Op internet is een gigantisch aanbod om aan de slag te kunnen gaan met programmeren in het onderwijs. Voor het basisonderwijs is programmeren met bloktaal een mooie manier om kennis te maken met (de basisbeginselen van) programmeren. Om door de bomen het bos nog te kunnen zien, heb ik een overzicht gemaakt van mogelijkheden om op een laagdrempelige manier aan de slag te kunnen gaan met programmeren met bloktaal. Voor de meeste mogelijkheden heb je alleen een device nodig (en dus geen prijzige materialen).

Ik zet binnen mijn eigen groep al jaren de gratis website ‘Scratch’ in. Daarnaast geef ik inmiddels op verschillende scholen lessen met Lego-Education en Micro:bits. Allemaal mooie middelen om programmeren te leren met veel differentiatie- en uitbreidingsmogelijkheden.

Natuurlijk zijn er nog eindeloos meer mogelijkheden waarmee je aan de slag kunt gaan met programmeren met bloktaal. Het overzicht in dit document is dan ook zeker niet volledig!     Heb jij nog mooie toevoegingen voor dit overzicht? Laat het me dan zeker weten!

DOWNLOAD

Download het bestand ‘Programmeren met bloktaal’ hier.

Hoe groot is de kans dat je dit in de praktijk gaat gebruiken?

Klik op een ster om je stem uit te brengen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

Wat fijn dat er een behoorlijke kans is dat je dit idee gaat gebruiken!

Vind je het misschien ook leuk om mij te volgen op mijn socials?! Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten! 😀

Jammer dat je het idee waarschijnlijk niet gaat gebruiken

Hopelijk vind je een ander idee die je wel kunt gebruiken!

Heb je een (verbeter)suggestie voor me om dit idee te verbeteren?

Winkelwagen
[]