Over mij

Ik ben enorm fan van spellen spelen!

Al van kinds af aan speel ik spellen. Van de vroeger veel gespeelde spellen ‘Sprookjesbos’ en ‘Ramses II’, naar de spellen die nu geregeld op tafel komen: ‘Stenen Tijdperk’,  ‘Beverbende’ en ‘Pandemie’. En in al die jaren is er eigenlijk niet één speltype waar ik niet van ben gaan houden! Ik speel graag korte roll & writes, maar vind ‘t ook heerlijk om uren durende bordspellen te spelen. Ik hou van vlotte kaartspelletjes, maar zeker ook van nerdy kaartspellen. Ik mag graag solo-spellen spelen, maar ook competitieve spellen en coöperatieve spellen.

Wat begon als ‘hobby naar school brengen’, is nu een weloverwogen middel om mijn lessen aantrekkelijker én waardevoller te maken.

Spellen in de klas

Toen ik begon met het inzetten van spellen, was de reden hiervoor nog vooral omdat ik zelf zo graag spellen speelde. Ik zette spellen vaak in de middag als ‘extra’ in, buiten de lessen om. Maar ik merkte dat de kinderen super positief reageerden op de spelletjes. Hun motivatie was ongekend. Steeds vaker ging ik (delen van) de lesstof vervangen voor het spelen van een spelletje, zowel klassikaal als in circuit-vormen. De resultaten bleven prima. Sterker nog, ik merkte dat de kinderen steeds beter leerden samenwerken en dat het een positieve invloed op de groepssfeer had.  Wat begon als ‘hobby naar school brengen’ is nu een weloverwogen middel om mijn lessen aantrekkelijker én waardevoller te maken. Ik ben écht overtuigd van de meerwaarde van spelend leren. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Natuurlijk is er nog zoooo veel meer waarmee het onderwijs kan worden verbeterd,

maar aangezien spelletjes spelen echt mijn ding is, richt ik me op deze website (en mijn socials) voornamelijk op spelend leren.

Mijn visie: samen mooi onderwijs creëren met behulp van spelend leren! 

Pieter

Winkelwagen
[]