Loop & Zoek

5
(1)

Eerder postte ik al de werkvorm: ‘Loop-opdracht‘: Een leuke manier om ‘normale’ oefeningen uit het schrift/op de computer te vervangen door ze op te hangen op verschillende plekken in de klas. Deze werkvorm leent zich ook heel goed voor het oefenen van het hele werkwoord en vervoegingen in de tegenwoordige tijd.

In theorie verandert er voor de kinderen niet zoveel ten opzichte van een reguliere verwerkingsopdracht: ze maken namelijk ‘gewoon’ de opdrachten, maar in de praktijk voelt het totaal anders aan. De kinderen zijn veel gemotiveerder en meer betrokken.

𝙃𝙊𝙀 𝙒𝙀𝙍𝙆𝙏 𝙃𝙀𝙏?

Ik heb een heel aantal genummerde werkwoord-kaartjes uitgeknipt. Deze werden verspreid op het schoolplein opgehangen/neergelegd (leuk om ze een beetje te verstoppen, maar wel in het zicht). Dit kun je zelf doen, maar je kunt dit ook door de kinderen laten doen. De kinderen lopen rond met hun invulblad op zoek naar de werkwoorden en schrijven bij de zin met een overeenkomstige nummer de juiste vorm in de tegenwoordige tijd. Op andere plekken moesten ze het hele werkwoord opschrijven.

Download

Je kunt het werkblad hier downloaden.

De woordkaartjes kun je hier downloaden.

Veel plezier met spelen!

…of was het nou leren?

Hoe groot is de kans dat je dit in de praktijk gaat gebruiken?

Klik op een ster om je stem uit te brengen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

Wat fijn dat er een behoorlijke kans is dat je dit idee gaat gebruiken!

Vind je het misschien ook leuk om mij te volgen op mijn socials?! Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten! 😀

Jammer dat je het idee waarschijnlijk niet gaat gebruiken

Hopelijk vind je een ander idee die je wel kunt gebruiken!

Heb je een (verbeter)suggestie voor me om dit idee te verbeteren?

Laat een reactie achter

Winkelwagen
[]