Level Up!

0
(0)

Op de kaft presenteert het boek zichzelf als: een praktische gids om bordspellen een extra educatieve dimensie te geven. Als lezer word je meegenomen op een ontdekkingsreis door, zoals Lies Vermant het zelf beschrijft: ‘de wondere wereld van spellen en leren’.

Het hele stijltje van het boek spreekt me erg aan: de vormgeving (illustraties alsof je een spannend verhaal leest), de namen van de hoofdstukken (straks een paar voorbeelden) en de schrijfwijze (vlot en met humor). In het eerste hoofdstuk (Ridders met Vooroordelen) worden sceptische stellingen ten opzichte van de inzet van spellen bij het leren, weerlegd. Ook krijgt de lezer een korte geschiedenisles over hoe spellen al honderden jaren worden ingezet bij het leren, interessant om daar eens over te lezen!

In het tweede hoofdstuk (De roep naar Avontuur) wordt duidelijk wat kinderen van het spelen van spellen zoal kunnen leren. Prettig hierbij is, dat Vermant voortdurend de koppeling maakt tussen het spelen van spellen en de ‘echte’ wereld.

Middenin het boek bevindt zich ‘de schat’: een overzicht van 50 spellen met praktische tips en toepassingen voor de onderwijspraktijk!!

Hoe groot is de kans dat je dit in de praktijk gaat gebruiken?

Klik op een ster om je stem uit te brengen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

Wat fijn dat er een behoorlijke kans is dat je dit idee gaat gebruiken!

Vind je het misschien ook leuk om mij te volgen op mijn socials?! Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten! 😀

Jammer dat je het idee waarschijnlijk niet gaat gebruiken

Hopelijk vind je een ander idee die je wel kunt gebruiken!

Heb je een (verbeter)suggestie voor me om dit idee te verbeteren?

Laat een reactie achter

Winkelwagen
[]