Jenga

4
(4)

Jenga, wie kent het niet? Een simpel en spannend spelletje! En het leuke: je kunt het inzetten om de tafels door elkaar te oefenen!

𝐒𝐏𝐄𝐋𝐕𝐄𝐑𝐋𝐎𝐎𝐏

Bij een potje Jenga schuiven de spelers om de beurt een blokje uit de toren. Dit mag niet een blokje van de bovenste verdieping zijn. Op ieder blokje staat een keersom. Als je deze juist beantwoordt, mag je het blokje houden. Als je het antwoord fout hebt, moet je deze bovenop de toren terugplaatsen. Staat de toren nog overeind? Dan is de volgende speler aan de beurt. Is de toren omgevallen? Dan is het spel afgelopen en tellen de spelers het aantal verzamelde blokjes, dit zijn punten. De speler die de toren tijdens zijn/haar beurt heeft laten omvallen, krijgt 3 minpunten. De speler met de meeste punten, wint het spel!

𝐙𝐄𝐋𝐅 𝐌𝐀𝐊𝐄𝐍

Ik heb ervoor gekozen om met een stift de tafels op de houten blokjes te schrijven, maar je kunt er ook voor kiezen om met een labelwriter kaartjes te printen en deze erop te plakken. Ook heb ik varianten gezien waarbij de blokjes zijn genummerd of gekleurd. Dit biedt de mogelijkheid om het spel in te zetten voor verschillende doelen mbv verschillende werkbladen. De kleur/het nummer verwijst in dat geval naar een vraag op het werkblad.

Hoe groot is de kans dat je dit in de praktijk gaat gebruiken?

Klik op een ster om je stem uit te brengen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal stemmen: 4

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

Wat fijn dat er een behoorlijke kans is dat je dit idee gaat gebruiken!

Vind je het misschien ook leuk om mij te volgen op mijn socials?! Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten! 😀

Jammer dat je het idee waarschijnlijk niet gaat gebruiken

Hopelijk vind je een ander idee die je wel kunt gebruiken!

Heb je een (verbeter)suggestie voor me om dit idee te verbeteren?

Laat een reactie achter

Winkelwagen
[]