Doordraai-dictee

4.4
(27)

Stilzitten bij spelling? Is automatiseren saai? Nee hoor! Bewegen en automatiseren is een super goede combinatie.

HOE WERKT HET?

Verdeel je klas in tweeën en starten maar! De ene helft kiest een woord van het bord en degene die tegenover de leerling zit, noteert het antwoord (deze leerlingen zien dus niet de woorden op het bord).

Vervolgens wordt er gelijk gecontroleerd of het woord goed is geschreven en als het nodig is, wordt het woord verbeterd. Laat de woorden op een wisbordje schrijven (of op notities van een I-Pad).

Na elk woord wissen de leerlingen woord uit en draaien ze een plaatsje door naar rechts óf links. Als je groep niet al te groot is, kan je doordraaien tot iedereen weer op zijn eigen stoel zit. Duurt dat tóch te lang? Stop dan wanneer de focus minder wordt.

MEDESPELERS

Deze inspiratiepost is geschreven door Medespeler: Annemiek.

Wat zijn Medespelers?

Medespelers zijn mede-enthousiastelingen met passie voor aantrekkelijk en effectief onderwijs die ook inspirerende posts op MeesterPieter.nl verzorgen.

Erg gaaf om de krachten met andere onderwijsprofessionals te bundelen en zo het aanbod te verbreden en nóg meer inspiratie te kunnen bieden voor goed onderwijs! 🙂💪

Wie de 𝗠𝗘𝗗𝗘𝗦𝗣𝗘𝗟𝗘𝗥𝗦 zijn, dat lees je hier. Lijkt het jou ook leuk om Medespeler te worden en anderen te inspireren via mijn kanaal? Neem dan zeker even contact met me op!

Hoe groot is de kans dat je dit in de praktijk gaat gebruiken?

Klik op een ster om je stem uit te brengen

Gemiddelde 4.4 / 5. Aantal stemmen: 27

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

Wat fijn dat er een behoorlijke kans is dat je dit idee gaat gebruiken!

Vind je het misschien ook leuk om mij te volgen op mijn socials?! Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten! 😀

Jammer dat je het idee waarschijnlijk niet gaat gebruiken

Hopelijk vind je een ander idee die je wel kunt gebruiken!

Heb je een (verbeter)suggestie voor me om dit idee te verbeteren?

Laat een reactie achter

Winkelwagen
[]