Don’t lose the treasure (grote minsommen)

3
(4)

Wil je kinderen op een leuke manier laten oefenen met grote minsommen? Dat kan met het bordspel ‘Don’t lose the treasure’.

Ik vond dit spel (gratis) op MathGeekMama.com. Om de effectieve leertijd te vergroten, heb ik het spel net iets anders gespeeld dan Bethany het beschreven heeft (zie ‘eigen aanpassing’ onderaan).

𝗪𝗔𝗧 𝗛𝗘𝗕 𝗝𝗘 𝗡𝗢𝗗𝗜𝗚?

  • Spelbord (gratis download: link in bio)
  • Dobbelsteen
  • Pionnen

𝗛𝗢𝗘 𝗪𝗢𝗥𝗗𝗧 𝗛𝗘𝗧 𝗦𝗣𝗘𝗟 𝗚𝗘𝗦𝗣𝗘𝗘𝗟𝗗?

Alle spelers beginnen met 1.000 goudstukken. Dit getal schrijven ze op in hun schrift. De spelers zijn na elkaar aan de beurt. Als je aan de beurt bent, gooi je de dobbelsteen en verplaats je jouw pion het aantal gegooide ogen. Kom je op een vakje met een getal met een min-teken, dan haal je het betreffende getal af van de goudstukken die je nog in bezit hebt. Kom je op een vakje met een schatkist? Dan ontvang je 1.000 goudstukken. Heeft een speler 0 goudstukken, dan ben je af. De speler die als eerste op het eindvak komt, wint het spel!

𝗘𝗜𝗚𝗘𝗡 𝗔𝗔𝗡𝗣𝗔𝗦𝗦𝗜𝗡𝗚

Om te voorkomen dat spelers vroegtijdig uitgeschakeld zijn en er effectieve leertijd verloren gaat, heb ik het spel zelf nét iets anders gespeeld: Heb je 0 goudstukken, dan speel je gewoon door (je kunt niet minder dan 0 goudstukken hebben). Zodra één van de spelers op het eindvak komt, is het spel afgelopen. De speler die op dat moment de meeste punten heeft, wint het spel!

𝗗𝗢𝗪𝗡𝗟𝗢𝗔𝗗

Je kunt dit spel gratis downloaden op de website van MathGeekMama.com

Hoe groot is de kans dat je dit in de praktijk gaat gebruiken?

Klik op een ster om je stem uit te brengen

Gemiddelde 3 / 5. Aantal stemmen: 4

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

Wat fijn dat er een behoorlijke kans is dat je dit idee gaat gebruiken!

Vind je het misschien ook leuk om mij te volgen op mijn socials?! Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten! 😀

Jammer dat je het idee waarschijnlijk niet gaat gebruiken

Hopelijk vind je een ander idee die je wel kunt gebruiken!

Heb je een (verbeter)suggestie voor me om dit idee te verbeteren?

Winkelwagen
[]