Dobbelbingo

4.8
(4)

Een simpel printspelletje waarmee het hoofdrekenen van plus- en minsommen tot 100 kan worden geoefend.

Dit spelidee heb ik gevonden op de website van www.ebbo.be. Daarop vond ik een heleboel meer simpele, maar leuke printbare spelletjes om kleine/grote plus- en minsommen & keer- en deelsommen mee te oefenen.

SPELVERLOOP

Dit speelveld/werkblad is op verschillende manieren te gebruiken.

VARIANT 1

De website zelf beschrijft het als een soort van 6 op een rij. In die variant krijgt iedere speler een eigen kopie. Om de beurt gooien ze met 2 dobbelstenen. Vervolgens kies je het kruispunt van de twee gegooide getallen. Gooi je bijvoorbeeld een 2 en een 3, dan mag je kiezen voor de som op het kruispunt van kolom 3 & rij 2 of voor de som op het kruispunt van kolom 2 & rij 3. De speler die als eerst 6 op een rij in een rechte lijn heeft gemaakt, is de winnaar.

VARIANT 2

Dit speelveld/werkblad kan ook goed worden gebruikt voor een 3 op een rij variant. In dat geval spelen twee spelers met één kopie en proberen ze als eerste 3 op een rij te krijgen, ofwel horizontaal, verticaal of diagonaal. Verder gelden bovenstaande regels.

VARIANT 3

Ik heb het zelf nóg weer anders ingezet: ik heb de kinderen 20 minuten gegeven. Twee spelers kregen één kopie. De speler die de meeste vakjes had overwonnen op het moment dat de tijd om was, won het spel.

Genoeg mogelijkheden dus!

DOWNLOAD

Hoe groot is de kans dat je dit in de praktijk gaat gebruiken?

Klik op een ster om je stem uit te brengen

Gemiddelde 4.8 / 5. Aantal stemmen: 4

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

Wat fijn dat er een behoorlijke kans is dat je dit idee gaat gebruiken!

Vind je het misschien ook leuk om mij te volgen op mijn socials?! Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten! 😀

Jammer dat je het idee waarschijnlijk niet gaat gebruiken

Hopelijk vind je een ander idee die je wel kunt gebruiken!

Heb je een (verbeter)suggestie voor me om dit idee te verbeteren?

Laat een reactie achter

Winkelwagen
[]