Codenames

5
(2)

Wil je op een originele manier bezig met Woordenschat? Dan moet je echt Codenames met de kinderen spelen!

THEMA

Beide teams gaan met elkaar de strijd aan en proberen als eerste contact te leggen met hun spionnen door hun eigen code op te lossen zonder daarbij betrapt te worden door de tegenstander.

SPELIDEE


Dit (woord)spelletje wordt in twee teams gespeeld. Beide teams kiezen één ‘spion’. De spion probeert een aanwijzing te bedenken die op één of meerdere woorden betrekking heeft. Zijn teamgenoot probeert deze woorden te raden.
Dit lijkt een makkie, maar er zit een extra moeilijkheid in: je moet proberen alleen woorden van je eigen kleur (blauw/rood) te raden! De spionnen weten de geheime ‘code’ en welke woorden bij hun eigen kleur horen. Sommige woorden horen bij geen enkele kleur.


SPELVERLOOP


De spion geeft een beschrijving met een getal. Het getal geeft aan op hoeveel woorden zijn beschrijving betrekking heeft. Zijn teamgenoot wijst één of meerdere woordkaartjes aan. Deze worden allemaal omgedraaid. Als je teamgenoot per ongeluk een ander woord aanwijst dan dat de spion heeft beschreven, dan wordt deze alsnog omgedraaid. Het kan dus zijn dat daardoor een kaartje van de tegenstander moet worden omgedraaid.
Het team dat als eerste alle woorden van zijn eigen kleur heeft omgedraaid: wint!

Uitzondering: wordt het kaartje met de zwarte kleur door jouw team omgedraaid, dan ben je ‘ontdekt’. Het spel stopt direct en de tegenstander wint het spel.

BENODIGDHEDEN

  • Woordkaartjes (bijvoorbeeld themawoorden)
  • Antwoordkaartjes (te downloaden op mijn website)

Hoe groot is de kans dat je dit in de praktijk gaat gebruiken?

Klik op een ster om je stem uit te brengen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

Wat fijn dat er een behoorlijke kans is dat je dit idee gaat gebruiken!

Vind je het misschien ook leuk om mij te volgen op mijn socials?! Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten! 😀

Jammer dat je het idee waarschijnlijk niet gaat gebruiken

Hopelijk vind je een ander idee die je wel kunt gebruiken!

Heb je een (verbeter)suggestie voor me om dit idee te verbeteren?

Laat een reactie achter

Winkelwagen
[]