Among Us

3
(8)

Je hebt de kinderen vast al eens gehoord over immens populaire spelletje Among Us. Dit spelletje heb ik samen met de kinderen gespeeld en er een educatief tintje aan gegeven.

Among us (omschrijving van het echte spel)

In dit online spelletje (wat een beetje wat wegheeft van Weerwolven/Wie is de Mol) moeten alle spelers overleven in een (kapot) ruimteschip 🚀. In het spel kun je twee rollen toegewezen krijgen: de rol van Crewmember (die proberen te overleven) of de rol van Imposter: de bedrieger die probeert de voorkomen dat de rest het overleeft. Het overgrote deel van de spelers is Crewmember. Er kunnen max 1, 2 of 3 Imposters zijn. Uiteraard weten de spelers niet van elkaar wie welke rol heeft. Tijdens het spel lopen alle spelers vrij rond door het ruimteschip, op zoek naar opdrachten waarmee ze het ruimteschip kunnen repareren. De Crewmembers winnen als ze alle opdrachten hebben uitgevoerd (en dus het schip hebben gerepareerd). De Imposters winnen door als enigen over te blijven. Tijdens het spel kunnen spelers een ‘overlegmoment’ inplannen, bijvoorbeeld als ze iets verdachts hebben gezien. Het overlegmoment wordt afgesloten met een stemming waarbij alle spelers de mogelijke Imposters eruit kunnen stemmen.

𝗔𝗠𝗢𝗡𝗚 𝗨𝗦 (𝗹𝗲𝗲𝗿𝘇𝗮𝗺𝗲 𝘃𝗮𝗿𝗶𝗮𝗻𝘁)

Dit spel leent zich heel goed voor een leuk spelmoment/alternatieve gymles met een leerzaam element.Ik heb Among Us voor het eerst in de gymzaal uitgeprobeerd als afsluitend spel, de kinderen waren zo enthousiast dat ik dacht: dit gaan we vaker doen! Inmiddels hebben we het vaker gespeeld en zet ik leerzame opdrachten in die de Crewmates moeten maken ‘om het ruimteschip te repareren’. Een groot succes!! 😀Hoe heb ik dat gedaan? Simpel! De Imposters proberen de Crewmembers ongezien te tikken. Spreek van te voren af tot waar de kinderen mogen komen (let op: maak het speelveld niet te groot, want je wilt een beetje chaos creëren en stimuleren dat kinderen dicht langs elkaar heen moeten lopen). Leg op enkele plekken werkbladen neer die fungeren als opdrachten om het ruimteschip te repareren. En klaar!Ik heb de rode en zwarte kaarten uit een kaartspel gebruikt om de rollen te verdelen: rood=Crewmate; zwart=Imposter.Persoonlijk vind ik dit spel minder geschikt als alternatieve verwerking, daarvoor zijn de kinderen teveel bezig met om zich heen kijken (en sommige kinderen durven nauwelijks hun ogen op het opdrachtenblad te houden omdat ze bang zijn dat ze getikt worden 🤣).

Toch vond ik het té leuk om niet met jullie te delen! 🙂

Hoe groot is de kans dat je dit in de praktijk gaat gebruiken?

Klik op een ster om je stem uit te brengen

Gemiddelde 3 / 5. Aantal stemmen: 8

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

Wat fijn dat er een behoorlijke kans is dat je dit idee gaat gebruiken!

Vind je het misschien ook leuk om mij te volgen op mijn socials?! Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten! 😀

Jammer dat je het idee waarschijnlijk niet gaat gebruiken

Hopelijk vind je een ander idee die je wel kunt gebruiken!

Heb je een (verbeter)suggestie voor me om dit idee te verbeteren?

Laat een reactie achter

Winkelwagen
[]